Tuffa ullkläder för sport och fritidAclima & Troll

OBS! DANSKE PRISER - TRÆK 20% FRA PRISEN - ER I GANG MED AT INDFØRE DK PRISER OVERALT* BESTÄLLA

ACLIMA


ACLIMA ULLJACKA

Aclima Ulljacka


Information:
ÄVENTYRAREN OLA SKINNARMO HAR INSPIRERAT OSS ATT TA FRAM LITE NYA PLAGG, DENNA KRAFTIGA ULLJACKA I 400GR ULLFROTTÉ ÄR FANTASTISK ATT HA SOM FÖRSTÄRKNINGSPLAGG, ELLER ATT BARA TA PÅ SIG HEMMA OM MAN ÄR LITE FRUSEN.

Kvalitet:
400 GR ULLFROTTÉ

Erbjudande, tilbud: 575 DKK, 750 SEK  -  (Normal pris: 790 DKK, 990 SEK)

Vissa dagar kan det vara riktigt bistert och då är det skönt med detta extra förstärkningsplagg. Aclima Ulljacka är tillverkad i finaste merinoull och är mycket varm.

Jackan är tillverkad i ullfrotté och är dubbel så tjock (400g/m2) som de andra plaggen i Aclimas sortiment.
Bra passform och dragkedja på hela framsidan gör det enkelt att öppna upp om det skulle bli för varmt.

”Kort och gott suveränt förstärkningsplagg!!!”

 

Aclima Ultra

Aclima Ultra underkläder är tillverkade för dig som inte vill frysa.
Mjukt, varmt och skönt.....närmast kroppen......

Ull andas och isolerar först och främst mot köld, men faktisk också mot värme. Dessutom värmer den även om du skulle bli blöt eller fuktig, enkelt förklarat därför att fibrerna innehåller så mycket luft och kroppen inte gör åt någon nämnvärd energi för att värma/torka plagget.

Aclima underkläder kliar inte:
Tidligare hade ull rätt mot kroppen stora nackdelar (det kliade och stacks), men med modern stickteknologi har man kommit förbi detta. Du kan / skall bära vårt 100% merinoull plagg rätt mot kroppen och den kliar inte. Ullfibrerna är har behandlats i en så kallad super-wash process, det betyder att de små " hullingar som normalt finns på en ullfiber har slipats ned och trubbats av. Det är dessa " hullingar " som normalt gör att det kliar eller sticks.

Detta plagget behöver inte tvättas ofta därför att ull helt enkelt inte tar åt sig dålig lukt. Tvätt skall med fördel ske i form av vädring av plagget. Det bör inte tvättas mer än ca 3 ggr per säsong. (se tester från bl.a. Ola Skinnarmo).

                                                                 

 

Aclima Ultra överdel m. rund hals

Rek. pris  560 SEK

...................................................................................................... 

 


Aclima Ultra överdel polo m. blixtlås

Rek. pris  720 SEK


Genom att välja poloutgåvan kan du själv lätt reglera om du behöver mer avluftning eller mera värme.

......................................................................................................


Aclima Ultra Longs

Rek. pris 560 SEK
................................................................................................ 

 


Aclima Ultra Shorts

Rek. pris  385 SEK

Många glömmer vad som bärs närmast kroppen, för att klä sig rätt måste du börja inifrån.....
...................................................................................................


 

       

Aclima Ultra Trosa i 100% Ull

Rek. pris  450 SEK
....................................................................................................

 

Aclima Amnings ULL BH

Kuporna är vadderade med ullfrotté, resterande i 100% merinoull

Rek. pris  650 SEK
....................................................................................................

Aclima Comfort
 

Aclima Comfort är mjuka och behagliga underkläder utvecklade för dig som trivs ute i alla väder. Våra Aclima Comfort med ullfrotté stickning är tillverkade av 65 % Merinoull, 20 % polyester och 15 % polyamid.

Konstfibrerna ger extra slitstyrka och leder fukten från kroppen och ut i nästa plagg. Ull "andas" och isolerar, samtidigt som ullfibern kan ta upp fuktighet utan att du känner dig kall. Därför kan du växelvis både anstränga dig och sitta still utan att det går ut över din egen komfort. Därav namnet: Aclima Comfort.

Detta plagg är utvecklat i samarbete med Norska försvaret och Aclima levererar nu liknande plagg till våra gröna kvinnor och män. Ett av kraven till försvaret var att plaggen skulle kunna maskintvättas i 60 grader.


 

 


Aclima Comfort tröja m. rund halsRek. pris 640 SEK
...............................................................................................Aclima Comfort Longs

Rek. pris 640 SEK


Kombinationen av ribbstickning och en bred, elastisk resår runt midjan gör att den håller sig perfekt på plats under det man har utanpå. Aclima Comfort Långkalsong är en perfekt kombination tillsammans med våra överdelar när termometern kryper ner under noll.

.............................................................................................Aclima Comfort polo m. blixtlås

Rek. pris  799 SEK


Genom att välja poloutgåvan av Aclima Comfort kan du själv lätt reglera om du behöver mer utluftning eller mer värme. Viker du upp kragen täcker den en stor del av ditt ansikte, och kan skydda vid blåst m.m.

Verdensnyheten BH i ull!

 

Aclima har fått en nykommer i kolleksjonen spesielt tilpasset kvinner som liker å ferdes ute.Aclima BH har myk ullfrotté foring i cupene og glatt merinoull i sidene. Ulla puster godt og holder deg varm, mens svette absorberes raskt. God passform med bred strikk i underkant, tre hekter og gode stropper gjør at den sitter godt. Produktet har gjennomgått en Super Wash prosess som gjør det fullstendig kløfritt. Kommer også i sort høsten 2004. Aldri mer kalde bryster på tur!


..........................................................................................................
..............................................................................
.....................................................................................................

DUOZONE COOLWOOL

A natural smart sock. A mix of the best material in the world - wool and the smart coolmax. This creates a sock with a high performance. Keeps you cool when upgrading your activity level. Smart knitting gives perfect fit.

 

 

 

Aclima Ultra

En mycket mjuk och skön ullstrumpa som värmer även i vått tillstånd. Passar utmärkt i kombination med vår Aclima Super. Absorberar fotsvett och gör att du känner dig torr, skön och varm om fötterna hela dagen.

 

Rek Pris. 69:-

 

 

Aclima Extreme

Det finns dagar då kung bore håller oss i ett järngrepp. Då krävs ett par rejäla sockor för att inte frysa. Fryser man om fötterna så fryser man i hela kropen. Vår Aclima Thermo är framtagen för att ge dig maximal värme och komfort. Sockan är tillverkad i helfrotté vilket ger en extra luftig och isolerande verkan mot dina fötter. Den kraftiga frottén ger ett skikt av luft vilket reglerar värmen mellan skon och foten.

Rek Pris. 99:-

Allmänt om ull
Ullhåret är ett äggviteämne, keratin, som bildas genom omvandling av cellkomponenter i läder- och underhuden.
Keratin är naturens sätt att skydda levande varelser.
Äggviteämnet keratin finns i bl.a. ull, hår, päls och yttre hud-lager. Dess främsta uppgift är att skydda mot kyla, värme, väta, angrepp mm.

Ullens elasticitet
Genom sin naturliga krusighet, kan det sträckas upp till 70% utöver sin normala längd och återgå till ursprunglig längd, innesluts mycket luft, 60-95%, vilket betyder mycket god isolerande förmåga.

Ullens fuktabsorption                                                                                                
Ullen kan absorbera mer än 30% fuktighet av sin vikt utan att fuktigheten blir kännbar.
Ullfiberns ytskikt är vattenavvisande.
Inte heller inuti fibern finns fritt vatten eftersom de inpasserade vattenmolekylerna byggs in i själva ullstrukturen med hjälp av s.k. vätebindningar. Därför känns ull nästan aldrig fuktig eller klibbig.

Vätningsvärme
När en fiber upptar fukt produceras värme. Denna värme kan kallas vätningsvärme. Förklaringen är när vatten avdunstar går det åt värme till att bilda ånga så kallad ångbildningsvärme. Denna värme tas från ytan av den kropp där avdunstning sker. Det är denna ångbildningsvärme som nu återlämnas när fukten lämnar luften och inträder i fibern. Ull producerar mest värme/gram av alla fibrer.
Ullkläder luktar betydligt mindre
Ullfibern tar hand om hudens utsöndrings- och avfallsämnen och binder dessa kemiskt. Detta sker genom elektromagnetiska bindningar av fyra slag (Van der Waalska krafter, vätebindningar, jonbindningar, kovalenta bindningar). Ullen släpper dessutom lätt ifrån sig de utsöndringsprodukter som binds. Det vanligaste sättet att tvätta ett ullplagg är att hänga ut det för vädring.

Världsnyhet från Aclima

 

Under hösten presenteras en intressant nyhet för alla kvinnor.

 

Ulltop vadderad med Ullfrotté på insidan av kuporna, resterande del i 100% merinoull, axelbanden fodrade med Ullfrotté.

 

Trosan är i 100% merinoull, bred resår och elastiska kilar i sidorna med lycra för bästa passform.

ABSOLUT KLI FRI

Ta kontakt med din närmaste återförsäljare för ytterligare information.

   

Till toppen

BESTÄLLA


OLA SKINNARMO OM ACLIMAS PRODUKTER

Hej, jag Ola Skinnarmo har under mina många olika turer insett vikten av att klä mig rätt. Ett väl fungerande ställ i Gore-tex ytterst är en självklarhet. Men viktigast av allt är att man klär sig rätt inifrån och ut. Under våren och sommaren har jag under ett antal turer, såväl i Sverige som i Norge och Ryssland, testat Aclimas underställsprogram. Anledningen till att jag valde att testa ACLIMA är inte för att jag inte är nöjd med de tidigare fabrikat som jag jobbat med, utan för att jag i Aclimas sortiment såg en helhet jag inte tidigare sett hos någon leverantör.

Ett underställ jag tidigare har saknat är Aclimas tunna ull-underställ. Ullfrotte-underställ i all ära men ibland blir de för varma om man skall vara aktiv. Då passar detta tunna ull-underställ perfekt.

Något jag lärt mig att uppskatta under mina långa turer är att ull-underställ inte luktar ”skit” redan efter någon dag av användning, vilket kan vara fallet med ett syntet underställ. Men även om man säger att ull värmer även när det är fuktigt, vilket visserligen är sant, har jag lärt mig att kombinera mitt ull-underställ med ett nätunderställ. Strukturen i plagget innebär att kontaktyta mot huden blir liten och genom att ha ett ull-underställ utanpå, tunna eller tjocka beroende av aktivitet, får du en perfekt kombination av isolering och torrhetskänsla även om du har jobbat dig fuktig. Detta är något du framför allt uppskattar när du stannar och sitter still.

En viktig sak i användandet av kläder är att tänka på att se till att ventilationen är god ifall du jobbar hårt. Jag brukar nyttja underställströjor med ”polokrage” och dragkedja som gör det möjligt att öppna upp rejält i halsen ifall man blir för varm.

Jag kan genom de tester jag genomfört verkligen rekommendera ACLIMA. De kommer att få följa med på mina turer framöver! 

Bästa Hälsningar

  Ola Skinnarmo

 

Mot Norpolen med Furst Albert av Monaco. I april 2006 kommer jag leda en expedition mot Nordpolen. 100 km med hundspann. Mot Nordpolen! Att förverkliga sina drömmar är viktigt! I vinter kommer jag tillsammans med hundföraren Kenth Fjellborg att hjälpa Furst Albert den II av Monaco att förverkliga sin. I mitten av april flyger vi via Svalbard till forskningsstationen ”Borneo” som ligger på norra ishavets havets is. På grund av att isen ständigt är i rörelse förflyttas ”Borneos” position ständigt. Men om allt går som det är tänkt kommer vi med hundspann ta oss ca 100 km från ”Borneo” in till Nordpolen. Ett äventyr som kommer beroende på väder och vind ta ca 14 dagar, varav ca 4 är ute i tält på isen. Anledningen till att Furst Albert II vill till Nordpolen är flera. Dels för att han är en man som gillar äventyr och fysiska utmaningar. (Han har medverkat i fem stycken OS.) Men största anledningen är att ha vill ära sin Farfars Farfars far. Furst Albert den I. Denne man var en sann ”fan” av Arktis. Han genomförde i början av 1900-talet ett antal forsknings expeditioner på Svalbar. De forsknings resultat som samlades in under dessa turer har man idag fortfarande stor nytta av. När vi denna sommar genomförde en båtkryssning tillsammans PolarQuest på Svalbard kunde såväl Furst Albert den II som jag se de dramatiska förändringar som skett på denna Arktiska Ö. När vi jämförde bilder tagna under Furst Albert I expedition 1906 med dagens veklighet hundra är senare var faktum nedslående. På grund av den globala uppvärmningen har glaciärerna dragit sig tillbaka flera kilometer. Vi hoppas med ”Monaco NorthPole expedition” kunna sätta fokus på dessa problem. Furst Albert II önskar att genom att sätta fokus på ”The Artic issues” kommer förhoppningsvis folk inse vilken ömtålig värld vi lever i. En hel de saker är på väg åt fel håll, men detta går att ändra på. Ingen kan göra allt men alla kan göra något….. Expeditionens hemsida.


TROLL

Classic overall/flyverdragt: 1289:-DKK, 1610:-SEK
Balaclava/Hood eller Vantar m. ullfleece: 299:-DKK, 374:-SEK
Lobber/skor: 199:-DKK, 249:-SEK


Classic overall/flyverdragt: 1289:-DKK, 1610:-SEK
Balaclava/Hood eller Vantar m. ullfleece: 299:-DKK, 374:-SEK
Lobber/skor: 199:-DKK, 249:-SEK

Till toppen


BESTÄLLA